Restaurants en winkels

Rond de oude haven

Stavoren ligt fraai aan het IJsselmeer en aan de oude haven. De hoofdstraat is de moeite waard om doorheen te lopen, u komt dan leuke bruggetjes, grachtjes en winkeltjes tegen. Aan het einde van de hoofdstraat bevindt zich een grote brug aan de zuidkant waar het in de zomer druk is met recreatievaart. Als u het leuk vindt om daar naar de boten te gaan kijken die voorbij varen, is er een terras te vinden met bijbehorend eten en drinken. Het leukste gedeelte van Stavoren is te vinden bij de oude haven. Daar vind je ook het beeld van Het vrouwtje van Stavoren, de fontein en de trein naar Leeuwarden.

Restaurant De Posthoorn

Een van onze favoriete restaurants in Stavoren, is de De Posthoorn. In dit restaurant kunt u genieten van een heerlijk diner, dat bereid is met dagverse streekproducten. De vis is daar zeker een aanrader, aangezien Stavoren bekend staat om zijn visindustrie. Het dagmenu is te vinden op de site www.posthoornstavoren.nl.

Buuf Jelly  

Buuf Jelly is een erg leuke dames boetiek, met diverse mooie merken. Het bevindt zich een leuk karakteristiek pandje aan het water, en het is zeker de moeite waard om even binnen te lopen. Een leuk weetje is dat deze winkel gelegen is aan de Elfstedenroute.